Alle bestemmingen in Boedapest

Alle vakantiehuizen in Boedapest
Aanmelden

Budapest

Vanuit je vakantiehuis in Budapest maak je kennis met deze prachtige stad. De hoofdstad Budapest wordt ook wel 'Parel van de Donau', genoemd, mede door haar culturele rijkdom en prachtige ligging aan de Donau. De stad wordt in tweeën gedeeld door deze rivier, met het heuvelachtige en historische Boeda aan de ene kant en het vlakke en modernere Pest aan de andere kant.

Vakantiewoningen Budapest, een afwisselende stedentrip

Er valt genoeg te zien en te doen tijdens een bezoek aan deze stad. Denk aan het Parlementsgebouw, het Romeinse amfitheater, de koninklijke burcht of de Turkse baden. Aangevuld met theaters, evenementen, musea en een bruisend nachtleven. Aan festivals is er geen gebrek. Een aantal bekende zijn het Lentefestival (maart-april), het Zomer Opera- en Balletfestival (augustus) en het Internationaal Wijn- en Champagnefestival (september). Voor de sportievelingen zijn er dan nog de Grand Prix Formule 1 (augustus) en de Supermarathon die van Wenen naar Budapest wordt gelopen (oktober).

Vanuit je vakantiehuis in Budapest kun je heerlijk relaxen in een badhuis

Wanneer je toe bent aan een beetje ontspanning kun je terecht in één van de 100 badhuizen die Budapest rijk is. De bekendste zijn het Gellért badhuis (met prachtig Jugendstil interieur) en het Széchenyi bad.

Vakantiewoningen Budapest, bezoek ook het achterland

Je vakantiehuis in Budapest is ook het ideale uitgangspunt om de directe omgeving van de stad te bezoeken. In de omgeving kun je een bezoek brengen aan de grotten onder Boeda. Of aan het Nationaal Park Duna-Ipoly bij de beroemde Donaubocht, met het Börzöny-gebergte, een prachtig waterrijk natuurgebied met waterbronnen, beekjes en burchten. In dit natuurgebied kun je een deel van de gemarkeerde Blauwe Route, de landelijke wandelroute, bewandelen.

Alle vakantiehuizen in Boedapest