Aanmelden

vakantiehuis Bratislava

Met een appartement in Bratislava verblijf je in het midden van deze prachtige regio. Uiteraard is de gelijknamige hoofdstad van Slowakije zeker een bezoekje waard. Je vindt hier een groot aantal schitterende bezienswaardigheden en historische overblijfselen. Zeer belangrijk voor de ontwikkeling van Bratislava is de gunstige geografische ligging. Dit is mede te danken aan de ligging aan de rivier de Donau. In de stad ligt de grootste haven van Slowakije en is daarmee een belangrijk knooppunt voor het verkeer landinwaarts. Bratislava is het centrum van de Slowaakse politiek, wetenschap, economie en cultuur. Een opvallend feitje is dat bijna 50% van de bevolking jonger is dan 15 jaar! Bezoek het bruisende leven van de stad of de prachtige omliggende steden vanuit een vakantiehuis of villa in Bratislava.

Ontdek de hoofdstad vanuit een appartement in Bratislava

Vanuit een appartement in Bratislava stap je zo het bruisende leven van de stad in. Het oude stadscentrum wordt gekenmerkt door verschillende middeleeuwse en barokke bouwwerken. Zeker een bezoekje waard is de burcht op een 74 meter hoge rots boven het oude centrum en de Donau. Tegenwoordig is het Slowaakse parlement in dit gebouw gevestigd, maar je vindt er ook het Slowaakse Nationale Museum. Bezoek ook eens de Dom van St.-Martinus. Deze 14e-eeuwse kathedraal stond oorspronkelijk tegen de stadsmuur. De buitenkant van de Dom is redelijk sober, terwijl het interieur een stuk uitbundiger is qua vormgeving. De enige in tact gebleven poort van de middeleeuwse stadsmuur is de Michaelspoort. In de toren vind je een prachtige tentoonstelling van het stedelijk museum met middeleeuwse wapens en uitrustingen. Ook de oudste universiteit van Slowakije staat in Bratislava, de Academia Istropolitana. Tegenover het gebouw ligt het Paleis Pálffy, waar de zesjarige Mozart in 1762 een concert gaf. Zeer bijzonder is het Oude Raadhuis, gemaakt in verschillende bouwstijlen.. Het Paleis van de Primaat is wellicht het mooiste paleis van Bratislava. Hier werd op 26 december 1805 na de Slag bij Austerlitz de Vrede van Pressburg getekend. Het gebouw bevat vele prachtige tapijten, schilderijen en beeldhouwwerken. Ontdek de schitterende historische schatten vanuit een appartement in Bratislava.


Proef een stukje cultuur in de vele musea van Bratislava

Tijdens een vakantie in Bratislava zijn er verschillende manieren om de kunst, cultuur en historie van de streek te ervaren. Naast de schitterende middeleeuwse en barokke bouwwerken, vind je er ook een groot aantal musea. In het Paleis Mirbach vind je de Stadsgalerie. In de stijlkamers van het gebouw is prachtige beeldende kunst te zien uit de 17de tot 19de eeuw. Zeer interessant zijn de ruim 280 wandcassetten met mythologische afbeeldingen. Het Archeologisch Museum is gevestigd in een geweldig renaissance gebouw aan de oever van de Donau. Meer dan 120.000 vondsten uit de Romeinse tijd worden hier tentoongesteld. Via het binnenhof bij het Oude Raadhuis kom je bij het Stadsmuseum, waar je alles over de geschiedenis van Bratislava te weten kunt komen. In de burcht ligt als onderdeel van het Slowaakse Nationale Museum ook het Historisch museum. Hier vind je een uitgebreide tentoonstelling over de maatschappelijke, culturele en economische ontwikkeling van Slowakije. Vanuit het museum heb je ook een prachtig uitzicht op het oude stadscentrum en de Donau. Proef een stukje Slowaakse historie en cultuur in de verschillende musea vanuit een villa in Bratislava.

Leuke uitstapjes tijdens een vakantie in Bratislava

Er is altijd genoeg te beleven rondom onze appartementen in Bratislava. De regio biedt meer dan alleen de hoofdstad Bratislava. Ook in de omgeving zijn genoeg leuke uitstapjes te maken. Ga bijvoorbeeld eens naar het kleine stadje Dunasjká Streda op het vlakke land midden in de Donauvlakte. Hier liggen veel historische schatten verborgen, waaronder het ‘Gele Kasteel’ in het Žinoostrovské múzeum met archeologische, historische en natuurwetenschappelijke tentoonstellingen. Zeker een aanrader is het warmwaterbad gelegen in het zuiden van de stad. Met een watertemperatuur tussen de 26°C en 82°C kun je hier heerlijk ontspannen. Het dorpje Gabĉikovo is een waar watersportparadijs, waar alle soorten watersport kunnen worden beoefend. Ook de Romeinse stad Gerulata met prachtige archeologische vondsten is zeker een bezoekje waard. Tien kilometer ten westen van het centrum van Bratislava ligt het Slowaakse nationale heiligdom, de ruïne van de burcht Devín. Er wordt gezegd dat hier op de rosten de grondslag van de Slowaakse cultuur ligt. Uitgebreide opgravingen brachten vele voorwerpen uit verschillende tijperken an het licht. Vanaf de bovenste kasteelmuur heb je een prachtig uitzicht over de Donau, de Morava, de velden en de Devíner Poort. Maak leuke uitstapjes tijdens je vakantie in Slowakije vanuit een appartement in Bratislava.
 

Bekijk ons aanbod