Gebruik de code HOME20 om 20% korting te krijgen tot een maximum van 100 euro

Lees meer

Top bezienswaardigheden aan de Bodensee

De stad van de Zeppelin

De grootste waterval van Europa

Prachtige natuur en alle vrijheid

UNESCO werelderfgoed

Aanmelden

Bodensee, Duitsland

Een vakantiehuis in Bodensee heeft door haar centrale ligging vele mogelijkheden. Zo ligt de Bodensee, ook wel het Bodenmeer genoemd, op de grens van de drie landen Duitsland, Zwitserland en Oostenrijk. Met een breedte van maximaal 15 kilometer en een lengte van 74 kilometer, is de Bodensee het grootste meer van Duitsland. Het gebied rondom het meer wordt gezien als een van de meest aantrekkelijke van Duitsland. De Bodensee wordt dan ook omgeven door geweldig natuurschoon, gezellige dorpjes en een rijk cultureel erfgoed. De zomer wordt gezien als de beste tijd om deze regio te ontdekken, omdat de plaatselijke vissers dan vaak kleurrijke zomerfeesten houden. Daarnaast is de Bodensee in dit seizoen de perfecte bestemming om verschillende watersporten te beoefenen. Een vakantiehuis in Bodensee heeft alle ingrediënten om je vakantie onvergetelijk te maken.

Ontdek de regio vanuit een vakantiehuis aan de Bodensee

Tijdens een vakantie in Bodensee vind je langs de oevers verschillende plaatsen met ontelbare historische bezienswaardigheden. Op Reichenau, een schiereiland in de Bodensee, vind je een benedictijner abdij. Het eiland Mainau staat bekend als het bloemeneiland en heeft een prachtig barokke paleis dat wordt omringd door vele kleurrijke en heerlijk geurende bloemen. Jaarlijks trekt dit eiland honderden toeristen, het staat dan ook niet voor niets bekend als een van de mooiste eilanden van de Bodensee.

Op het eiland Lindau vind je vele historische bezienswaardigheden, dit eiland is tegenwoordig door een dam met het vasteland van Duitsland verbonden en is daardoor gemakkelijk te bezoeken. Op dit eiland lijkt de tijd te hebben stilgestaan met haar vele schitterende kerken en middeleeuwse bouwwerken. Op de boulevard van dit eiland kun je voor een hapje en een drankje terecht op de gezellige terrasjes of geniet van het prachtige natuurschoon dat dit eiland je te bieden heeft. Een interessant uitstapje voor de kinderen vind je in de stad Friedrichshafen, waar het zeppelin museum is gehuisvest. Hier maak je kennis met de geschiedenis van de luchtvaart en neem je een kijkje aan de binnenkant van de 'Graf Zeppelin', die tussen 1928 tot 1937 passagiers heeft vervoerd.

Konstanz is de grootste stad van deze regio. Gemakkelijk te bezoeken vanuit je vakantiehuis in Bodensee. Met haar vele promenades en prachtige tuinen kun je hier genieten van een heerlijke wandeling langs de oevers van het meer. Of breng een bezoek aan de belangrijkste attractie, de Münster, een Romaanse basiliek met onder andere het Thomas Altar en het Maria End-Altar. Op de linker oever van de stad vind je het oude centrum met indrukwekkende vakwerkhuizen. Liefhebbers van geschiedenis, een wisselende natuur en rijke cultuur zijn in deze regio aan het juiste adres. Ontdek de ontelbare mogelijkheden van deze prachtige regio rechtstreeks vanuit je vakantiehuis in Bodensee.

Ook de regio St.Gallen-Bodensee is een bezoekje waard. In de regio is genoeg te ontdekken en te doen voor iedereen. Deze culturele stad maakt grote indruk op bezoekers door de prachtige oude binnenstad en historische gebouwen. De trekpleister van de stad is het Abdijdistrict met barokke kerken en de wereldberoemde Abdijbibliotheek. Het geheel is aan de UNESCO-werelderfgoedlijst toegevoegd.

Vakantiehuizen in Bodensee, voor een fijn verblijf met familie of vrienden

Maak kennis met de verschillende vakantiehuizen in Bodensee. Kies je voor een romantisch appartement voor twee, een ruim vakantiehuis voor de hele familie of een authentieke boerderij voor jou en de kinderen? Belvilla heeft altijd een geschikte vakantiewoning voor een onvergetelijke vakantie aan de Bodensee.

De streek rondom de Bodensee geeft een garantie voor een gedenkwaardige vakantie. Proef de streekproducten, geniet van de natuur en ontdek de rijke cultuur van deze omgeving. Kies voor een actieve vakantie en geniet van de mooiste wandel- of fietsroutes rechtstreeks vanuit je vakantiehuis. Of beleef een spetterende dag op het water tijdens een middagje zeilen. Laat je meevoeren op een van de vele rondvaartboten en vaar langs prachtige natuurgebieden. Of maak een uitstapje naar de waterval van Schaffhausen in Zwitserland. Maar ook lekker met een boekje op de bank of op het terras van je vakantiehuis in Bodensee geniet je van een heerlijke vakantie!

Alle vakantiehuizen aan de Bodensee
Veelgestelde vragen over een vakantie aan de Bodensee
Wat zijn de belangrijkste bezienswaardigheden aan de Bodensee?

- Untersee
- Lindau
- Zeppelins
- Bloemeneiland Mainau
- Het eiland Lindau

Wat zijn de leukste activiteiten aan de Bodensee?

- Bezoek het Zeppelinmuseum
- Ravensburger Spieleland
- Wandel over skywalk Allgäu
- Bezoek het Paalwoningmuseum bij Unteruhldingen
- Bekijk slot Salem

Hoe kan ik de Bodensee het beste bereiken?

De Bodensee is goed te bereiken met de trein, bus, auto of vliegtuig.

Wat zijn de streekgerechten van de Bodensee?

De Bodensee staat natuurlijk bekend om de vele bieren maar ook de bockworst en Sauerkraut mogen niet vergeten worden.

Wat is de beste reistijd voor de Bodensee?

De beste tijd om naar de Bodensee te gaan is van juni t/m augustus. Dan geniet je van een fijne temperatuur en weinig neerslag.

Meer dan 40 jaar ervaring
Beoordeeld met een 4+
40.000+ huizen in Europa
2,8 miljoen gasten in 2020