Alle vakantiehuizen
Aanmelden

Balatonmeer

Beleef een spetterende vakantie aan het water vanuit een vakantiehuis aan het Balatonmeer. Het Balatonmeer is het grootste meer van zowel Centraal- als Oost-Europa. Het helderblauwe water, een Mediterraans klimaat en verschillende kuststeden zorgen ervoor dat het Balatonmeer een geliefde vakantiebestemming is voor zowel de Hongaren als de vele buitenlandse toeristen. In Hongarije wordt het meer ook wel de Hongaarse Zee genoemd, dit dankzij haar kustlijn van maar liefst 296 kilometer. Vakantiehuizen aan het Balatonmeer zijn een ideale thuisbasis voor een ontspannen vakantie vol cultuur.

Geniet van de natuur vanuit een vakantiehuis aan het Balatonmeer

Een vakantiehuis aan het Balatonmeer is het perfecte uitgangspunt voor een heerlijke wandel- of fietstocht door de veelzijdige natuur. Zo kun je hier genieten van een landschap vol dichte bossen, wijngaarden, vulkanische heuvels en natuurlijke warmtebronnen, zoals in de populaire plaats Balantonfüred. Fiets tijdens je vakantie aan het Balatonmeer ook zeker eens over het 220 kilometer lange fietspad rondom het meer. Of kies er voor om de omgeving te verkennen met een spannende paardrijtocht of ballonvaart. Of je nu verblijft in een authentiek vakantiehuis in de bergen, een modern appartement aan het water, of een groepsaccommodatie voor een vakantie met kinderen, Belvilla heeft altijd een vakantiehuis aan het Balatonmeer dat bij je past.

Een vakantiehuis aan het Balatonmeer aan het water

Een vakantie aan het Balatonmeer is ideaal voor zonneaanbidders en watersportliefhebbers. De zuidelijke oevers zijn geliefd bij zowel gezinnen met jonge kinderen (door de zeer geleidelijk aflopende waterkant en het ondiepe water), als ouderen en jongeren. Bezoek vanuit je vakantiehuis aan het Balatonmeer ook eens de hoofdstad van deze regio Siófok. Deze stad is de grootste badplaats van Hongarije en trekt jaarlijks vele jongeren, door de vele kroegen, discotheken en restaurants die hier te vinden zijn. Haar naam heeft Siófok te danken aan de rivier de Sió die door het centrum stroomt. Het oude centrum en de gezellige winkelstraten zorgen ervoor dat deze stad ook voor een dagje cultuur zeker een bezoekje waard is. Kom na een drukke dag in deze levendige stad heerlijk tot rust in je vakantiehuis aan het Balatonmeer.

Ontdek de omgeving van het Balatonmeer

Vakantiehuizen aan het Balatonmeer geven je vele mogelijkheden. Bezoek bijvoorbeeld eens het Hongaarse achterland. De Bakony-bergen ten noorden van het Balatonmeer hebben meer te bieden qua cultuur en natuurschoon. Hier vind je glooiende wijnhellingen, romantische valleien en diverse regionale parken die samen zijn ondergebracht in het Nationaal park de Balaton Hooglanden. Ook kent deze regio een rijke wijntraditie. Ten noorden van het Balatonmeer liggen verschillende wijngebieden, waarvan die van Badacsony de bekendste is. In september kan men de vele wijnoogstfeesten meevieren, die dan door het hele land gehouden worden. Proef de Hongaarse sfeer vanuit je vakantiehuis aan het Balatonmeer.

Bekijk ons aanbod