Welke voorzieningen moet uw vakantiehuis hebben?

vakantiewoning met jacuzzi

De voorzieningen die uw vakantiewoning biedt, kunnen het verschil maken tussen een eenmalige gast en mensen die keer op keer opnieuw uw vakantiewoning kiezen. De faciliteiten in uw vakantiehuis moeten een echte weerspiegeling zijn wat waar uw vakantiewoning voor staat en het type gast dat u verwacht te ontvangen.

Op basis van gegevens van miljoenen bezoekers op de Belvilla website en reserveringen hebben wij een goed zicht op welke voorzieningen toeristen willen in hun vakantiehuis. Dit zijn de 5 voorzieningen voor vakantiehuizen waarin u volgens ons in moet investeren om een hoger rendement te halen en meer gasten te kunnen aantrekken.

vakantiewoning met zwembad

Zwembad

Hoewel het plaatsen van een zwembad niet in elke woning haalbaar is, zijn zwembaden een favoriet bij gasten bij het zoeken naar extra voorzieningen. Het installeren van een zwembad aan een vakantiewoning kost natuurlijk vrij veel geld, maar als u ervoor kiest om het toch te gaan doen, kan het een investering zijn die een groot rendement oplevert. Zwembaden kunnen een grote aanwinst zijn voor uw pand en zullen zeker helpen om meer boekingen binnen te halen, waardoor uw inkomsten uit vakantieverhuur zal stijgen.

Het toevoegen van een zwembad aan een vakantiewoning maakt de plaats aantrekkelijker voor gasten die op zoek zijn naar een echte vakantie beleving. Uit een onderzoek van enkele jaren geleden bleek zelfs dat 81% van de huurders een zwembad belangrijk vindt bij het kiezen van een verblijfplaats. Het aanleggen van een zwembad kost u aardig wat geld, maar gemiddeld kan een vakantiewoning met zwembad uw jaarinkomen met 30-40% verhogen.

Internet/wifi

Tegenwoordig zijn we er allemaal aan gewend om snel en gemakkelijk toegang te hebben tot onze e-mails, sociale media en het bekijken van video’s en mensen verwachten daarom een goede internetverbinding bij het boeken van een vakantiehuis. Het is tegenwoordig vanzelfsprekend dat gasten tijdens hun vakantie toegang hebben tot wifi en de meeste vakantiewoningen hebben daarom ook internet en wifi als voorziening.

Wifi is waarschijnlijk zelfs de belangrijkste factor bij het kiezen van een vakantiewoning. Tenzij gasten specifiek op zoek zijn naar “off the grid” vakantiewoning en even zonder internet tot rust willen komen, is het essentieel om snel internet te voorzien in uw vakantiehuis. Het installeren van breedband of glasvezel in uw vakantiewoning is eenvoudig en in Nederland kost een snelle internetverbinding niet meer dan enkele tientjes per maand.

Bubbelbad

Als mensen op zoek zijn naar een vakantie met wat extra luxe, dan is een bubbelbad het eerste wat ze verwachten in de vakantiewoning. Op vakantie gaan staat synoniem voor het weg zijn van de dagelijkse beslommeringen en ontspannen is de beste manier om dit voor elkaar te krijgen. Is er een betere manier om letterlijk wat stoom af te blazen dan te genieten in een warm bubbelbad? Een vakantiehuis is simpelweg de perfecte plek voor een bubbelbad.

Hoewel bubbelbaden niet zoveel ruimte innemen als een zwembad en een stuk goedkoper geplaatst kunnen worden, kunnen ze toch een enorm extra rendement opleveren. Als u uw vakantiewoning verhuurt, ontvangt u hogere huurinkomsten uit een plaats met een bubbelbad dan eentje zonder. Aangezien u met een vakantiewoning met jacuzzi een ander type toerist bedient, kan het installeren ervan uw jaaromzet zelfs met 20% verhogen.

diervriendelijk vakantiehuisje

Huisdieren welkom

Mensen met huisdieren willen deze graag meenemen als ze op vakantie gaan en een van de meest gezochte voorzieningen is dan ook of huisdieren zijn toegestaan of niet. Als u ervoor kiest om uw vakantiehuis hondvriendelijk te maken, kan het voor een breder publiek worden opengesteld. Ongetwijfeld betekent het accepteren van huisdieren natuurlijk wel extra schoonmaak en is de kans op schade ook groter, maar over het algemeen is het aanvaarden van dieren eigenlijk een heel makkelijke manier om meer uit uw vakantiehuis te halen.

Het hebben van een diervriendelijk vakantiehuisje is een eenvoudige manier om uw bezettingsgraad en inkomsten het hele jaar door te verhogen. Huisdiervriendelijke huisjes verdienen zelfs meer dan 10% extra per jaar, zonder dat je veel moet investeren. De bezettingsgraad is veel hoger in hondvriendelijke vakantiehuizen tijdens het laagseizoen dus zeker voor huizen die buiten het hoogseizoen minder aantrekkelijk zijn, zal dit je helpen om meer te verdienen. Het risico op schade aan het huis wordt ruimschoots gecompenseerd door de stijging van het inkomen.

Airconditioning

Zeker in de zomer willen de gasten graag fris blijven in het vakantiehuis. Misschien is het in Nederland niet altijd nodig om een airco in huis te hebben, maar als je een vakantiehuis in het zuiden van Europa hebt zal dit vaak wel verwacht worden. Airconditioning in de slaapkamers is vooral belangrijk omdat gasten comfortabel willen kunnen slapen. De zomer is op de meeste bestemmingen het hoogseizoen en dan willen toeristen zeker weten dat ze in een vakantiehuis met airco aan de hitte kunnen ontsnappen indien nodig.

Net als de andere voorzieningen in deze lijst, is airconditioning een snelle en gemakkelijke manier om uw huurrendement te verhogen. U kunt meer vragen voor woningen die zijn uitgerust met een airco, maar houd er rekening mee dat uw elektriciteitsrekening hierdoor hoger zal zijn. Centrale airconditioning units zijn een aanzienlijke investering die doorlopend onderhoud en reparaties vereisen, maar de inkomsten zijn nog steeds groter dan de kosten.

Wilt u meer te weten komen over hoe u een hoger rendement kunt halen uit uw vakantiewoning, neem dan hier contact op met één van onze experts.

Verhuur uw vakantiehuis bij ons

Belvilla heeft meer dan 40 jaar ervaring in vastgoedbeheer en meer dan 2000 reispartners om uw huurinkomsten probleemloos voor u te optimaliseren.

Bereken nu

Wij zijn er om u te helpen

icon message
0031 2022 05209
Gesloten - morgen vanaf 9am CET uur bereikbaar
icon email
verhuur@belvilla.nl
Reactie binnen 24 uur