Waarom investeren in een vakantiehuis in een vakantiepark?

huis op vakantiepark kopen

Van meer quality time doorbrengen met vrienden en familie tot investeren in onroerend goed, er zijn veel redenen om in uw eigen vakantiehuis te investeren. Een plek hebben waar u de batterijen opnieuw kunt opladen is een luxe die met niets anders vergeleken kan worden. Als u een vakantiehuis bezit, kunt u namelijk veel vaker op vakantie gaan, zeker als de woning op slechts enkele uren van uw thuis ligt.

Steeds meer Nederlanders en Belgen investeren in een vakantiehuisje op een recreatieplek en daar zijn heel wat goede redenen voor. Dit zijn volgens ons de beste argumenten waarom u een vakantiewoning moet kopen in een vakantiepark.

huis vakantiepark kopen

Vlug op last minute vakantie

Als u een vakantiehuisje koopt op een vakantiepark, dan kunt u er altijd in de opwelling van het moment naartoe. Heeft u onverwachts enkele dagen vrij en het huisje is nog niet verhuurd? Dan kunt u meteen de auto pakken en enkele uren later kunt u starten met het genieten van een korte vakantie. Bovendien bent u in een mum van tijd vertrouwd met de omgeving, want u kent al de beste restaurants, gezelligste cafés en de mooiste buurten. Een groot voordeel van het kopen van een vakantiehuis op een vakantiepark is dat u nooit voor verrassingen komt te staan en steeds weet waar u terecht komt. Een vakantiehuisje kopen in een vakantiepark is een investering die u ook zelf kunt gebruiken.

Makkelijk te verhuren

Een tweede voordeel van het kopen van een vakantiehuis in een vakantiepark is dat u de woning makkelijk zult kunnen verhuren. In veel gevallen koopt u het vakantiehuis in eerste instantie om er zelf van te kunnen genieten, maar natuurlijk ook als investering. U kunt kiezen om het huisje zelf te gaan verhuren of u kunt kiezen om samen te werken met een partner zoals Belvilla. Belvilla maakt gebruik van dynamische prijzen en de verhuurprijs voor uw vakantiehuis wordt zo ingesteld dat deze automatisch wordt aangepast aan periode. Het hele jaar door komen toeristen op vakantie in vakantieparken en dit zorgt ervoor dat u bijna een 100% bezettingsgraad kunt hebben.

Een goed rendement

Investeren in vastgoed is een relatief veilige belegging en zeker in een vakantiepark weet u vrij goed wat u kunt verwachten. Over het algemeen kunt u bij een gemiddelde bezettingsgraad van 65% ongeveer uitgaan van 5% rendement. Als de bezettingsgraad hoger ligt dan 90%, dan kan het rendement oplopen tot 15% of meer, afhankelijk van hoeveel u aanrekent per nacht. Het rendement van een investering in een vakantiedomein verschilt van project tot project en van aanbieder tot aanbieder, het is daarom wel aan te raden de prijzen tussen de verschillende aanbieders goed met elkaar te gaan vergelijken. Sommige aanbieders doen soms spectaculaire beloftes, maar laat u dus zeker en vast niet gek maken.

vakantiehuis vakantiepark

Vakantiewoningen in meerdere prijsklassen

U kunt op een vakantiepark vakantiewoningen vinden in meerdere prijsklassen. Afhankelijk van uw budget kunt u kiezen voor een bungalow of voor een luxevakantiehuis. Niet alleen de grote van het huisje en de faciliteiten spelen een rol, een ander element is de ligging en ook de aanwezigheid van allerlei voorzieningen. Denk bijvoorbeeld aan restaurants, zwembaden, speeltuinen, sportvelden of entertainment in de buurt van het vakantiehuis. Neem wel de tijd om verschillende opties te vergelijken voor u de sprong waagt, er is namelijk heel wat keuze in Nederland. Nederland heeft naar schatting 120.000 vakantiewoningen in vakantieparken. Voor België wordt dit cijfer op 20.000 à 25.000 vakantiewoningen geschat.

Overal in Nederland vakantieparken

Nederland barst van de mooie bungalowparken en vakantieparken en daarom kunt u zelf kiezen waar u graag een vakantiehuis wilt kopen. Houdt u van de zeelucht en wilt u graag een vakantiehuisje aan de kust kopen? Dan is een vakantiehuis in een van de vele vakantieparken in Zeeland misschien iets voor u. Bent u en uw familie op zoek naar een vakantiehuis voor actieve vakanties voor zowel volwassen als kinderen? Dan is Limburg, waar u bijvoorbeeld Recreatiepark de Leistert terugvindt, waarschijnlijk een goede keuze. Wilt u graag volledig tot rust komen en genieten van extra luxe, met restaurants op culinair niveau, dan is een vakantiehuisje in een 5-sterren vakantiepark in Drenthe in het noorden van Nederland een goede optie voor u. In Nederland vindt u eigenlijk overal vakantieparken terug, elk met zijn eigen uitstraling en unieke ligging.

Let goed op!

Er zijn in Nederland opties genoeg om te investeren in een vakantiehuis in een vakantiepark. Het is echter wel essentieel om goed op te letten bij de aankoop en zeker te zijn van de voorwaarden. Op alle vakantieparken in Nederland is het mogelijk een vakantiewoning te kopen voor eigen gebruik of voor verhuur, het verschil zit hem echter in de kleine lettertjes. Koopt u alleen de vakantiewoning of ook de grond? Als u namelijk alleen het vakantiehuisje koopt, dan moet u maandelijks de grond huren van het park. Hoeveel betaalt u voor het onderhoud van de faciliteiten van het park? Betaalt u een percentage van de verhuur aan het vakantiepark? Biedt het vakantiepark mij een vast rendement of niet? Dit zijn allemaal vragen die u zich moet stellen voor u akkoord gaat met de aankoop.

Verhuur uw vakantiehuis bij ons

Belvilla heeft meer dan 40 jaar ervaring in vastgoedbeheer en meer dan 2000 reispartners om uw huurinkomsten probleemloos voor u te optimaliseren.

Bereken nu

Wij zijn er om u te helpen

icon message
0031 2022 05209
Gesloten - maandag vanaf 9am CET uur bereikbaar
icon email
verhuur@belvilla.nl
Reactie binnen 24 uur