Tips om huisdieren welkom te heten in je vakantiehuis

pets

De meerderheid van de reizigers in Europa neemt huisdieren mee op vakantie. Als eigenaar van een vakantiehuis is het van cruciaal belang om diervriendelijk te zijn en zo meer huurinkomsten te krijgen. Hier vind je onze tips voor gasten die huisdieren meenemen.

Breng je gasten op de hoogte van de wetgeving rond huisdieren in jouw regio

De meeste landen en regio’s in Europa zijn huisdiervriendelijk en hebben regels opgesteld voor mensen die hun grondgebied met huisdieren in- en uitgaan. Als gasten met een huisdier jouw huis boeken, zorg er dan voor dat je ze op de hoogte brengt van de regels die specifiek gelden voor die regio. Dit zal hen helpen om zich voor te bereiden en te zorgen dat ze de juiste documenten meenemen.

Als je meer wilt weten over deze regelgeving, raden we je aan om de volgende (Engelstalige) blogs te lezen:

●     Rules and Tips for Travelling to Europe With Pets

●     New European Regulations for Pet Travel

Lijst van huisdiervriendelijke restaurants en cafés in jouw omgeving

Hoewel het heel eenvoudig is om op internet huisdiervriendelijke plekken te vinden waar je kunt eten, dragen persoonlijke aanbevelingen voor je gasten er heel erg aan bij dat jouw vakantiehuis hogere waarderingen krijgt. Wij raden je aan die aanbevelingen te printen en in je woning te bewaren zodat je er gasten met huisdieren mee kunt verwelkomen. Je kunt misschien nog extra je best doen en gerechten aanbevelen die de gasten op deze plekken eens zouden moeten uitproberen.

Lokale dierenartsen en EHBO-set voor huisdieren

Niet iedereen went even makkelijk aan een nieuwe omgeving en een nieuw huis. Om je gasten te helpen als hun huisdier plotseling ziek wordt, is het handig als je ervoor zorgt dat je een EHBO-set voor dieren en de contactgegevens van de plaatselijke dierenartsen voor ze klaar legt.

Attracties en rondleidingen

Gasten zien huiseigenaren als mensen die veel afweten van de regio waarin het huis zich bevindt. Als eigenaar kun je laten zien dat je er verstand van hebt door je kennis te delen over attracties in jouw regio die huisdiervriendelijk of boeiend voor huisdieren zijn. Veel Europese steden hebben rondleidingen waarbij huisdieren ook welkom zijn, dus het is een goed idee om te zorgen dan in jouw vakantiehuis een lijst van dat soort rondleidingen aanwezig is.

Wat wel en wat juist niet doen met huisdieren

Als je liever wilt dat huisdieren uit de buurt blijven van bepaalde delen van je huis of van bepaalde voorwerpen, maak daar dan een lijst van klaar en laat deze aan je gasten zien zodra ze bij de accommodatie aankomen. De meeste gasten zijn verantwoordelijke huisdiereigenaren en zullen deze richtlijn respecteren.

Heb je het idee dat we iets gemist hebben? Laat een opmerking achter en we zullen het zeker opnemen in onze aanbevelingen.

Verhuur uw vakantiehuis bij ons

Belvilla heeft meer dan 40 jaar ervaring in vastgoedbeheer en meer dan 2000 reispartners om uw huurinkomsten probleemloos voor u te optimaliseren.

Bereken nu

Wij zijn er om u te helpen

icon message
0031 2022 05209
Gesloten - maandag vanaf 9am CET uur bereikbaar
icon email
verhuur@belvilla.nl
Reactie binnen 24 uur