7 tips om terugkerende boekingen te verkrijgen

terugkerende gasten

Het verhuren van uw vakantiewoning kan een lucratieve manier zijn om extra inkomsten te genereren. Een van de beste manieren om uw vakantiewoning rendabel te maken, is door terugkerende boekingen te verkrijgen. Het aantrekken van vaste gasten kan uw omzet verhogen en u helpen om uw vakantiehuis altijd verhuurd te hebben. Hier zijn zeven eenvoudige manieren om terugkerende boekingen te verkrijgen voor uw vakantiewoning.

Bied een onvergetelijk welkomstpakket

Een onvergetelijk welkomstpakket is een geweldige manier om uw gasten te verrassen. Door een kleine attentie te geven, zoals een fles wijn of wat lokale lekkernijen, voelen gasten zich welkom en gewaardeerd. Het is ook een geweldige manier om te laten zien dat u om hun verblijf geeft en hun ervaring wilt verbeteren. Overweeg bijvoorbeeld het toevoegen van lokale producten, zoals wijn of snoep, of praktische items, zoals een kaart van de omgeving.

Bied korting bij terugkerende bezoeken

Het aanbieden van korting voor terugkerende bezoeken kan de loyaliteit van gasten vergroten. Wanneer gasten weten dat ze korting kunnen krijgen bij hun volgende verblijf, zullen ze eerder geneigd zijn om bij u te boeken in plaats van elders te zoeken. Bovendien is het een goede manier om de relatie met uw gasten te versterken. Door korting te bieden bij terugkerende boekingen, kunt u uw gasten aanmoedigen om terug te komen. Dit kan variëren van een percentagekorting tot een gratis nacht bij een volgende boeking. Het is een geweldige manier om de loyaliteit van uw gasten te vergroten.

Vraag feedback van eerdere gasten

Het vragen van feedback van eerdere gasten is een makkelijke manier om te begrijpen wat gasten leuk vonden en wat beter kan. Het kan ook helpen bij het oplossen van problemen voordat deze groter worden. Feedback kan ook helpen om uw vakantiewoning te verbeteren en gasten nog beter van dienst te zijn. Door dit te doen, kunt u met andere woorden aan de behoeften van uw gasten voldoen en eventuele problemen oplossen voordat ze een negatieve invloed hebben op uw boekingen.

Blijf in contact via sociale media

Blijf in contact met uw gasten via sociale media. Door actief te zijn op platforms zoals Facebook en Instagram, kunt u uw gasten betrokken houden bij uw vakantiewoning. U kunt foto’s delen van uw accommodatie en uw omgeving, evenementen promoten die plaatsvinden in de buurt en feedback van eerdere gasten delen. Dit zal de interactie met uw gasten vergroten en hen eraan herinneren dat uw vakantiewoning een optie is voor hun volgende vakantie. Actief zijn op de sociale media houdt uw vakantiewoning met andere woorden in het hoofd van uw gasten en zorgt ervoor dat ze terugkomen voor meer.

Voer regelmatige prijscontroles uit

Regelmatige prijscontroles uitvoeren is noodzakelijk om ervoor te zorgen dat uw vakantiewoning concurrerend blijft in de markt. Als uw prijzen te hoog zijn in vergelijking met uw concurrenten, zullen uw vroegere gasten waarschijnlijk elders boeken. Door regelmatig prijzen te vergelijken, kunt u ervoor zorgen dat uw tarieven aantrekkelijk zijn voor potentiële gasten en uw vakantiewoning in de markt blijft. Gasten die een goede tijd kenden in uw vakantiehuis willen misschien wel terugkeren, maar de prijs speelt vaak een grotere rol.

Geef extra’s voor terugkerende gasten

Bied extraatjes voor terugkerende gasten om hun loyaliteit te waarderen. Dit kan een upgrade zijn naar een grotere kamer of een gratis service, zoals een massage of tickets voor een evenement. Deze kleine extra’s kunnen het verschil maken en gasten aanmoedigen om terug te komen. Een andere manier om uw terugkerende gasten te verwennen, is door ze gratis eten of drinken aan te bieden. Denk bijvoorbeeld aan een gratis ontbijt of een gratis fles wijn bij aankomst.

Zet een loyaliteitsprogramma op

Het opzetten van een loyaliteitsprogramma kan de loyaliteit van gasten op een evidente manier gaan versterken. Dit kan variëren van een simpel puntenprogramma tot speciale kortingen en aanbiedingen voor terugkerende gasten. Het houden van een loyaliteitsprogramma kan gasten aanmoedigen om bij u te blijven boeken en hen eraan herinneren dat u hun verblijf waardeert.

Terugkerende gasten = hoge bezettingsgraad

Als eigenaar van een vakantiehuis is het belangrijk om te investeren in de relatie met uw gasten en hen te belonen voor hun loyaliteit. In deze blog post hebben we zeven eenvoudige manieren besproken om terugkerende boekingen te verkrijgen. Door bijvoorbeeld een onvergetelijk welkomstpakket aan te bieden, korting te geven voor terugkerende gasten, feedback te vragen en hen te betrekken via sociale media, kunt u de kans vergroten dat uw gasten opnieuw boeken.

Het aanmoedigen van terugkerende gasten is niet alleen een manier om hun loyaliteit te belonen, maar het is uiteindelijk natuurlijk de bedoeling om de bezettingsgraad te verhogen. Wanneer u uw terugkerende gasten de beste ervaring biedt, zullen ze eerder geneigd zijn om u aan te bevelen bij anderen en zelf weer bij u te boeken. Dit resulteert in een hogere bezettingsgraad en meer inkomsten voor uw vakantiehuisverhuur.

Verhuur uw vakantiehuis bij ons

Belvilla heeft meer dan 40 jaar ervaring in vastgoedbeheer en meer dan 2000 reispartners om uw huurinkomsten probleemloos voor u te optimaliseren.

Bereken nu

Wij zijn er om u te helpen

icon message
0031 2022 05209
Gesloten - maandag vanaf 9am CET uur bereikbaar
icon email
verhuur@belvilla.nl
Reactie binnen 24 uur