Reageren op negatieve beoordelingen van je vakantiehuis

reviews

We weten allemaal dat een positieve klantenbeoordeling belangrijk is voor een succesvolle verhuur van vakantiehuizen. Slechte beoordelingen hebben tegelijkertijd ook een negatief effect op de verhuur. Dit geldt natuurlijk niet alleen voor vakantiehuizen, maar voor de gehele horecabranche.  Recensies zijn simpel gezegd de ruggengraat van je online aanwezigheid.

Gasten plannen hun vakanties vooraf en hun keuzes zijn erop gericht zo dicht mogelijk bij hun droomvakantie te komen. Als er iets niet loopt zoals ze hadden verwacht, kunnen ze hier moeilijk over doen.  Als huiseigenaar heb je misschien alles gedaan om je gasten een comfortabel verblijf te bieden, maar krijg je uiteindelijk toch een negatieve beoordeling. Dat is heel vervelend.

Hoe ga je om met beoordelingen van ontevreden gasten? Hoe kun je ervoor zorgen dat die negatieve beoordelingen geen effect hebben op verdere verhuur? Hieronder volgen een aantal tips om de situatie te herstellen en op de beste manier te reageren op negatieve beoordelingen.

  1. Reageer op recensies

Allereerst is het van essentieel belang dat je begrijpt waarom een gast een klacht heeft en waarom hij/zij ontevreden is. Bepaal wat je van een dergelijke beoordeling kunt leren. Zodra je de betreffende maatregelen hebt getroffen om de gastervaring te veranderen, reageer je op de beoordeling van de gast over wat je hebt gedaan. Zo geef je jezelf de kans een gast terug te winnen, vooral doordat je hem/haar laat zien dat je de feedback serieus neemt. Daarnaast vinden potentiële gasten het prettig om te lezen dat je de gastervaring continu probeert te verbeteren.

  1. Praat met je gasten

Soms kunnen gasten iets over het hoofd hebben gezien of is er iets misgegaan in de communicatie, waardoor gasten een negatieve ervaring hadden. Als je niet zeker weet wat er is misgegaan, kun je je gasten vragen hun kant van het verhaal aan je uit te leggen. Na dit gesprek kun je proberen verwarring op te helderen of te laten weten welke maatregelen je hebt genomen om de situatie en de gastervaring voor jouw vakantiehuis te verbeteren.

  1. Blijf kalm

Je kunt beter niet op een beoordeling reageren als je geëmotioneerd bent. We begrijpen dat een negatieve beoordeling frustrerend kan zijn omdat het een vertekend beeld geeft van jouw dienstverlening of vakantiehuis. Maar vergeet niet dat je altijd professioneel en vriendelijk moet antwoorden.

Het is niet het einde van de wereld als je negatieve beoordelingen ontvangt. Je kunt het ook zien als een kans om te leren wat er nog aan je vakantiehuis schort en hoe je de gastervaring kunt verbeteren. Je moet proberen jezelf en je vakantiehuis bij elke ervaring te blijven verbeteren, zodat je een bepaalde fout geen tweede keer maakt. In deze branche is het een gegeven dat je te maken krijgt met positieve en negatieve ervaringen, maar denk eraan: je hebt beide nodig om je verhuurbedrijf te optimaliseren.

Als je je afvraagt hoe je de ervaring van gasten tijdens het verblijf kunt verbeteren, kun je onze property management service overwegen. Wij regelen alles voor je vakantiehuis, van het opruimen en schoonmaken van je huis voordat er nieuwe gasten arriveren tot de aankomst van gasten, zodat het inchecken en uitchecken soepel verloopt. Neem contact op met een van onze verhuurexperts voor meer informatie. Een adviesgesprek is helemaal gratis!

Verhuur uw vakantiehuis bij ons

Belvilla heeft meer dan 40 jaar ervaring in vastgoedbeheer en meer dan 2000 reispartners om uw huurinkomsten probleemloos voor u te optimaliseren.

Bereken nu

Wij zijn er om u te helpen

icon message
0031 2022 05209
Gesloten - morgen vanaf 9am CET uur bereikbaar
icon email
verhuur@belvilla.nl
Reactie binnen 24 uur