Waarom investeren in een vakantiewoning in Zeeland?

vakantiewoning Zeeland

Bij toerisme in Zeeland wordt nogal vaak gedacht aan vakantiegangers die op zoek zijn naar een strandvakantie dichtbij eigen huis, die in het hoogseizoen de Zeeuwse kust bezoeken. Zeeland heeft echter ontzettend veel te bieden. Toeristen komen niet alleen naar Zeeland voor de mooie en brede stranden. Ook hen op zoek naar een actieve vakantie vinden Zeeland geweldig voor de watersportmogelijkheden en de prachtige fiets- en wandelroutes. Daarnaast is het grote aanbod toprestaurants in deze provincie een grote reden voor levensgenieters om hier op vakantie te komen, en dat zijn niet alleen Nederlanders.

vakantiehuis in Zeeland

Zeeland is populair bij buitenlanders

De provincie Zeeland is een heel populaire vakantiebestemming bij Nederlanders, maar ook bij toeristen uit het buitenland. Vanuit het zuidwesten van Duitsland is de Nederlandse kust namelijk dichter bij dan de Duitse kust. Zeeland behoort van oudsher zelfs tot de top-3 provincies wat betreft het aantal toeristen wat er op bezoekt komt. En alhoewel Covid-19 en de lockdowns ervoor hebben gezorgd dat het de laatste jaren een stuk minder was, blijft de provincie in het zuiden van Nederland een van de grootste trekpleisters van Nederland, zeker voor een provincie die geen grote stad heeft, zoals Amsterdam of Rotterdam. Daarom is Zeeland heel populair bij Nederlanders op zoek naar een tweede woning.

Waarom een vakantiewoning kopen?

Een vakantiewoning is in veel opzichten een goede investering, beide voor jouw persoonlijk geluk, maar ook voor de portefeuille. Als je een eigen vakantiewoning hebt, dan heb je een eigen plek om naar toe te trekken wanneer je even je batterij wilt opladen en volledig tot rust wilt komen. Daarnaast kun je de vakantiewoning verhuren wanneer je deze zelf niet gebruikt, zodat je geld verdient terwijl je er niet bent. Zo kun je eigenlijk bijna letterlijk slapend rijk worden. Niet alleen ontvang je een opbrengst op jouw investering wanneer de vakantiewoning wordt verhuurd aan toeristen, de aankoop van een huis op een goede locatie is (op lange termijn) historisch gezien een heel goede investering gebleken. Een woning kopen is een investering die na verloop van tijd over het algemeen in waarde zal stijgen.

de kust van Zeeland

Waarom een vakantiewoning kopen in Zeeland?

Wil je beleggen in een vakantiehuis met rendement? Dan is Zeeland één van de beste opties in Nederland. Zeeland is voor veel toeristen een populaire vakantiebestemming en uw vakantiehuis verhuren zal daarom geen probleem vormen. Zeker in de vakantiemaanden in het hoogseizoen is het makkelijk om huurders te vinden voor jouw vakantiehuis in Zeeland. Maar ook in het laagseizoen is Zeeland een populaire bestemming bij mensen die even weg willen van de drukte. Het is wel belangrijk om rekening te houden met de regelgeving, in bepaalde gebieden zijn namelijk strikte voorwaarden verbonden aan het verhuren van jouw huis als vakantiewoning.

Regelgeving verhuren vakantiewoning

De vraag is of je zelfs al heb je het budget en de interesse om te investeren, of je erin zult slagen om een vakantiewoning te kopen in Zeeland. Verschillende gemeenten in Zeeland hebben namelijk het kopen van tweede woningen aan banden gelegd. Als je daarom alsnog een plaats kunt vinden in Zeeland waar het nog steeds toegelaten is om een twee woning te kopen, is het eigenlijk een “no brainer” om te investeren.

In bepaalde gebieden in Zeeland werd een ‘woonkern’ aangewezen waar het kopen van een huis als tweede woning niet meer is toegestaan. Als je daar dus een huis koopt, moet je er ook permanent wonen en is het verhuren van de woning niet mogelijk. In de gebieden net buiten de stadskern is het meestal wel nog toegestaan en de laatste jaren steeds populairder geworden als locatie voor een vakantiewoning. Op zich hoeven deze wetten niet als negatief te worden gezien, het respecteren van de permanente inwoners van een woonplaats zorgt er ook voor dat de authenticiteit ervan behouden blijft. Uiterst belangrijk, ook voor toerisme.

vakantiehuis in Vlissingen

Hypotheek bij kopen tweede woning

Als je een tweede woning wenst te kopen met een hypotheeklening, dan zijn hier wel andere voorwaarden aan verbonden dan bij een eerste woning. Het krijgen van een hypotheek is namelijk wat lastiger bij het kopen van een tweede woning. De reden hiervoor is dat een gedeelte van het aankoopbedrag, meestal slechts tussen de 60 en 80 procent van de aankoopsom geleend kan worden. De rest moet dus met eigen geld gefinancierd worden. Rekening houdend dat de woningmarkt in Nederland al jaren oververhit is, zul je dus wel over de nodige spaarcenten moeten beschikken als je hierin wilt slagen. Daarom is het kopen van een tweede woning alleen nog weggelegd voor vermogende investeerders.

Conclusie

Toerisme in Zeeland zit in stijgende lijn. Steeds meer toeristen gaan naar Zeeland op vakantie en ze geven volgens de statistieken ook steeds meer uit. In 2019 zag de provincie Zeeland 18,6 miljoen toeristen, dit is 3,5 procent meer dan het jaar ervoor. Samen met de dagtoeristen gaven ze 1,8 miljard euro uit in de provincie Zeeland. Dat blijkt alvast uit cijfers van het Kenniscentrum Kusttoerisme. Deze zijn gebaseerd op cijfers van 2019, omdat de vorige jaren een vertekend beeld vormen. Door de oververhitte woningmarkt in Nederland wordt het echter steeds moeilijker om een tweede huis te kopen, maar het is niet onmogelijk. Als je daarom de kans krijgt om te investeren, dan valt er eigenlijk weinig tegen in te brengen. Een tweede woning kopen in Zeeland is een goed idee!

Verhuur uw vakantiehuis bij ons

Belvilla heeft meer dan 40 jaar ervaring in vastgoedbeheer en meer dan 2000 reispartners om uw huurinkomsten probleemloos voor u te optimaliseren.

Bereken nu

Wij zijn er om u te helpen

icon message
0031 2022 05209
Gesloten - morgen vanaf 9am CET uur bereikbaar
icon email
verhuur@belvilla.nl
Reactie binnen 24 uur