Hoe zorg ik ervoor dat mijn gasten zich thuis voelen ondanks de corona-uitbraak?

Coronavirus

Het is belangrijk dat gasten zich thuis voelen. Dit is belangrijker dan ooit door de ongekende uitbraak van het nieuwe coronavirus, wat ertoe heeft geleid dat veel mensen niet gaan reizen, omdat ze bang zijn besmet te raken met het virus.

Als eigenaar van een vakantiehuis of -woning kun je maatregelen nemen om ervoor te zorgen dat gasten veilig en gezond in je huis kunnen verblijven. In tijden van onzekerheid is het van groot belang dat we onze uiterste best doen.

In deze post bespreken we wat je het beste kunt doen om je vakantiehuis schoon te houden in deze coronacrisis en hoe je gasten kunt blijven ontvangen en hen zich thuis kunt laten voelen. 

Welke voorzorgsmaatregelen kan ik nemen om ervoor te zorgen dat gasten veilig bij ons kunnen verblijven?

 1. Desinfecteer oppervlakken, maak je vakantiehuis grondig schoon

Het is belangrijk je huis grondig schoon te maken tussen het vertrek van de ene en de aankomst van de andere gast. Zorg ervoor dat je harde oppervlakken in het huis desinfecteert, het virus kan hierop namelijk 24 uur lang overleven. Besteed extra aandacht aan de slaapkamer & badkamer. Gebruik antibacterieel schoonmaakmiddel op belangrijke plekken, zoals tafels, afstandsbedieningen, deurknoppen/-klinken, aanrechten, gootstenen en lichtschakelaars om de verspreiding van het virus te voorkomen.

 1. Let op als je de was doet

Handdoeken, beddengoed en ander woontextiel kan bacteriën bevatten, houd wasgoed dus niet dicht tegen je aan als je het meeneemt naar de wasmachine. Hierdoor kunnen de bacteriën op jou worden overgedragen. Verplaats het wasgoed in plaats daarvan in een wasmand en was je handen nadat je alles in de wasmachine hebt gedaan. Tip: zet een heet wasprogramma aan met een lege wasmachine om je wasmachine te reinigen. De vochtige omgeving is namelijk een broedplaats voor bacteriën.

 1. Zet desinfecterende handgel in je woning

Je kunt desinfecterende handgel voor je gasten klaarzetten in je woning. Zet deze, indien mogelijk, in elke kamer, inclusief de woonkamer en keuken, zodat je gasten hun handen regelmatig kunnen desinfecteren en zichzelf kunnen beschermen tijdens hun verblijf.

 1. Informeer je gasten

Je kunt je gasten informeren over wat ze het beste kunnen doen en hen veiligheidstips geven om zichzelf te beschermen tijdens hun verblijf. Lees hier een aantal voorzorgsmaatregelen, uitgegeven door de Wereldgezondheidsorganisatie:

 • Was regelmatig je handen.
 • Houd afstand van andere mensen.
 • Raak je ogen, neus en mond zo min mogelijk aan.
 • Nies in je elleboog, zodat je mond en neus bedekt zijn.
 • Houd je aan de luchtweghygiëne.
 • Minimaliseer fysiek contact met andere mensen (bijv. handen schudden en omhelzen).
 • Zoek medische hulp bij koorts, hoesten en ademhalingsproblemen.

Laat potentiële gasten weten dat je goed voorbereid bent!

Het is heel belangrijk dat potentiële gasten met een gerust gevoel bij je kunnen verblijven en zich geen zorgen maken. Laat je gasten weten dat je op de hoogte bent van de COVID-19-pandemie en dat je maatregelen hebt genomen om je vakantiehuis zo veilig mogelijk te maken. Je kunt gasten via advertenties, sociale media of e-mails informeren over de voorzorgsmaatregelen die je hebt genomen voor hun verblijf. Bevindt je vakantiehuis zich in een gebied dat in quarantaine is? Volg dan de richtlijnen van je plaatselijke autoriteiten en de Wereldgezondheidsorganisatie strikt op en neem de nodige maatregelen om je zaken te beschermen.

Verhuur uw vakantiehuis bij ons

Belvilla heeft meer dan 40 jaar ervaring in vastgoedbeheer en meer dan 2000 reispartners om uw huurinkomsten probleemloos voor u te optimaliseren.

Bereken nu

Wij zijn er om u te helpen

icon message
0031 2022 05209
Gesloten - vandaag vanaf 9am CET uur bereikbaar
icon email
verhuur@belvilla.nl
Reactie binnen 24 uur