Hoe maakt u uw vakantiehuis gezinsvriendelijk?

vakantiehuis kindvriendelijk

Op vakantie gaan in een vakantiehuis is een uitstekende manier voor gezinnen om te ontsnappen aan hun dagelijkse routine en quality time samen door te brengen. Niet alle vakantiehuizen zijn echter even geschikt voor gezinnen met kinderen. Als eigenaar van een vakantiehuis kunt u uw woning gezinsvriendelijker maken en meer gezinnen aantrekken om het te huren. In deze blogpost geven we u enkele tips om uw vakantiehuis geschikt te maken voor gezinnen met kinderen, zodat ze een comfortabel, veilig en plezierig verblijf hebben.

Veiligheid voor alles

Als het gaat om gezinsvakanties, is veiligheid van het grootste belang. Dit betekent dat uw vakantiehuis aan bepaalde veiligheidseisen moet voldoen om het welzijn van gezinnen met kinderen te waarborgen. Hier zijn een paar dingen die u kunt doen:

 • Installeer rookmelders en koolmonoxidemelders in elke kamer.
 • Zorg ervoor dat er op alle trappen veiligheidshekjes zijn.
 • Installeer kindvriendelijke sloten op kasten en lades die schadelijke spullen bevatten, zoals schoonmaakmiddelen.
 • Zorg ervoor dat er geen scherpe randen of hoeken in huis zijn die letsel kunnen veroorzaken.

Vakantiehuis met omheinde tuin

Een tuin is een geweldige plek voor gezinnen om samen tijd door te brengen en te genieten van het buitenleven tijdens de vakantie. Om het gezinsvriendelijker te maken, kunt u overwegen een hek om de tuin te plaatsen. Dit zorgt ervoor dat kinderen veilig kunnen spelen en ouders kunnen ontspannen in de wetenschap dat ze niet zullen uit de tuin kunnen weglopen. U kunt ook buitenspeelgoed toevoegen, zoals schommels en glijbanen, om het voor de kinderen nog leuker te maken.

Vakantiehuis met omheinde tuin

Een paradijs voor avonturiers creëren

Gezinnen met kinderen zijn altijd op zoek naar leuke en spannende activiteiten voor hun vakantie en het is niet altijd evident voor ouders om nieuwe avonturen te bedenken. U kunt uw vakantiehuis daarom aantrekkelijker maken voor deze gezinnen door avontuurlijke activiteiten aan te bieden, perfect voor avontuurlijke gezinsvakanties. Enkele ideeën zijn:

 • Trampoline in de tuin plaatsen.
 • Het verstrekken van een tafeltennistafel of pooltafel.
 • Een vuurplaats installeren waar je rondom kunt zitten.
 • Het verstrekken van fietsen om te gebruiken tijdens het verblijf.

Comfort voor iedereen

Het is belangrijk om ervoor te zorgen dat uw vakantiehuis comfortabel is voor gezinnen met kinderen. Hier zijn een paar manieren waarop u uw huis comfortabeler kunt maken zodat beide de ouders en de kinderen kunnen genieten van hun welverdiende vakantie:

 • Zorg voor comfortabele bedden en beddengoed die geschikt zijn voor gezinnen met kinderen. Voor een vakantiehuis voor 8 personen zijn bijvoorbeeld minimaal 4 slaapkamers met comfortabele bedden nodig.
 • Zorg ervoor dat er voldoende badkamers zijn voor gezinnen met kinderen.
 • Zorg voor een goed uitgeruste keuken, inclusief items zoals een magnetron en vaatwasser.

Entertainment voor kinderen

Gezinnen met kinderen hebben entertainment nodig om hun kinderen bezig en gelukkig te houden. Hier zijn een paar manieren waarop u uw vakantiehuis leuker kunt maken voor kinderen:

 • Zorg voor bordspellen en speelgoed voor kinderen van alle leeftijden.
 • Voorzie een tv met kabel of streamingdiensten.
 • Zorg voor een dvd-speler en een verzameling gezinsvriendelijke films.
 • Een gaming console met leuke kindvriendelijke spelletjes voor meerdere personen.
Vakantiehuis kindvriendelijk

Zorg voor babyvriendelijke toebehoren

Gezinnen met jonge kinderen moeten vaak veel spullen meebrengen, zoals kinderwagens, kinderstoelen en wiegjes, om hun verblijf comfortabeler te maken. Om uw vakantiehuis gezinsvriendelijker te maken, kunt u overwegen om een deel van deze uitrusting aan gezinnen te voorzien die ze tijdens hun verblijf kunnen gebruiken.

 • Zorg voor een verscheidenheid aan babyspullen, zoals kinderwagens en kinderstoeltjes.
 • Bied wiegjes of een Maxi-Cosi aan die gezinnen kunnen gebruiken.
 • Zorg voor een commode en babybadje om de zorg voor jonge kinderen te vergemakkelijken.

Kindvriendelijke eetgelegenheden en bezienswaardigheden

Als je op reis bent met kinderen, dan bent u altijd op zoek naar kindvriendelijke plekken om te eten en activiteiten te doen tijdens hun vakantie. Door een lijst te geven van dit soort plaatsen en attracties in de omgeving, kunt u gezinnen helpen bij het plannen van hun reis en hun verblijf nog aangenamer maken.

 • Onderzoek en maak een lijst van restaurants in de buurt die kinderstoelen, kindermenu’s en zitplaatsen buiten hebben.
 • Maak een lijst met lokale attracties, zoals pretparken, dierentuinen en musea, die geschikt zijn voor kinderen.
 • Geef informatie over nabijgelegen stranden of parken met speeltuinen of speelplekken voor gezinnen.

Een kindvriendelijk vakantiehuis is de investering waard

Uw vakantiehuis gezinsvriendelijk maken vereist een doordachte planning en aandacht voor de behoeften van gezinnen met kinderen. Van het bieden van een veilige en beveiligde buitenruimte met een tuin en hek tot het hebben van babyvriendelijke uitrusting en informatie over kindvriendelijke eetgelegenheden en bezienswaardigheden in de buurt, u kunt een vakantiehuis creëren waar gezinnen van zullen houden en jaar na jaar naar terug zullen keren.

Met een beetje moeite en oog voor detail maakt u van uw vakantiehuis de perfecte bestemming voor gezinnen met kinderen. Dus waar wacht u nog op? Begin vandaag nog met het gezinsvriendelijk maken van uw vakantiehuis!

Verhuur uw vakantiehuis bij ons

Belvilla heeft meer dan 40 jaar ervaring in vastgoedbeheer en meer dan 2000 reispartners om uw huurinkomsten probleemloos voor u te optimaliseren.

Bereken nu

Wij zijn er om u te helpen

icon message
0031 2022 05209
Gesloten - maandag vanaf 9am CET uur bereikbaar
icon email
verhuur@belvilla.nl
Reactie binnen 24 uur