Eenvoudige tips om je vakantiehuis beter te verhuren

rental business

Als je al een vakantiehuis verhuurt weet je waarschijnlijk al dat het moeilijk kan zijn te groeien. Hoewel je met de verhuur van een vakantiehuis eenvoudig passief maar toch regelmatig inkomen kunt verdienen, is het niet eenvoudig je huis te onderhouden en de zaken te laten groeien. Daarnaast is het erg seizoensgebonden, waardoor continuïteit lastig te bereiken is.

Als huiseigenaar investeer je veel in nieuwe dingen om je huis goed op de markt te brengen, de bezettingsgraad te verhogen en te groeien. Maar niet alle investeringen leveren altijd iets op, waardoor je soms volhardender moet zijn voordat je je doelen bereikt.

Hier volgen een paar eenvoudige tips om je te helpen je vakantiehuis beter te verhuren.

  1.  Adverteer met je huis

Als huiseigenaar is het belangrijk je huis op verschillende verhuurwebsites te plaatsen. Deze platforms kunnen je helpen meer boekingen te genereren. Hiervoor moet je een duidelijke beschrijving geven van je vakantiehuis, eventuele huisregels vermelden en getrouwe foto’s van je vakantiehuis plaatsen.

Om jou het leven een stuk gemakkelijker te maken, laten wij je graag kennismaken met onze diensten. Bij Belvilla bieden we een allesomvattende property management service. Dit betekent dat wij al het werk van je overnemen. Als je met ons samenwerkt, wordt de beschrijving van je huis geschreven door een professioneel team dat gebruik maakt van de nieuwste technieken op het gebied van search engine optimization (SEO) om je huis beter vindbaar te maken in zoekmachines.

Een beeld zegt meer dan duizend woorden, dat weten we bij Belvilla! Daarom komt ons team bij je op bezoek om hoogwaardige foto’s te maken van je vakantiehuis en ervoor te zorgen dat de meest aantrekkelijke foto’s worden gebruikt voor je advertenties.

Onze advertentieservice is nog maar het topje van de ijsberg. We bieden nog veel meer diensten. Neem contact op met onze verhuurexperts voor meer informatie.

  1. Adverteren met je vakantiehuis

Maximale zichtbaarheid van je vakantiehuis moet bovenaan je prioriteitenlijstje staan. Zorg voor een reclamebudget en adverteer op zo veel mogelijk verschillende kanalen. Overweeg daarnaast je op een nieuw publiek te richten om meer gasten te trekken.

Mocht je het nog niet weten, Belvilla ondersteunt alle huiseigenaren in hun marketingactiviteiten. Wij zorgen ervoor dat alle huizen de aandacht krijgen die ze verdienen op ons platform. We hebben een miljoenenbudget voor marketing en gebruiken een breed scala aan marketingkanalen, zowel offline als online, om klanten te bereiken en ertoe te brengen een vakantiehuis te boeken. Daarnaast werken we samen met meer dan 2.000 websites, waaronder Booking.com, Airbnb, Expedia, Tripadvisor, Homeaway, Casamundo, etc., om je vakantiehuis het hele jaar door zo zichtbaar mogelijk te maken.

  1. Content creëren

Het is belangrijk om gasten op zo veel mogelijk manieren te trekken voor je vakantiehuis. Content speelt een grote rol in het informeren van je gasten over je huis en je dienstverlening. Als huiseigenaar kun je content creëren die je gasten kan helpen de vakantie te plannen. Je kunt over verschillende dingen schrijven, zoals over mooie plekken die gasten gezien moeten hebben, maar ook over de beste restaurants of activiteiten in de buurt.

Hoogwaardige content vergt natuurlijk veel tijd en aandacht. Het is dan ook veel werk om zelfstandig een vakantiehuis te runnen. Daarom adviseren wij een verhuurmanager in de arm te nemen, zodat jij je kunt richten op wat echt belangrijk is. De rest laat je aan je manager over.

  1. Naam maken op social media

Social media is tegenwoordig het belangrijkste platform. Je aanwezigheid op dit platform bepaalt voor een groot deel je succes als verhuurder. Als je je aanwezigheid op platformen als Facebook, Twitter en Instagram vergroot, kan dit je helpen je vakantiehuis te promoten en een nieuw publiek te bereiken.

Neem jij de verhuur van je vakantiehuis serieus en wil je je verhuur naar een hoger niveau tillen? Belvilla kan je daarbij helpen. We werken al meer dan 40 jaar samen met huiseigenaren en helpen je graag. Neem vandaag nog contact op met een van onze verhuurexperts en laat je verrassen door wat wij voor je kunnen betekenen.

Verhuur uw vakantiehuis bij ons

Belvilla heeft meer dan 40 jaar ervaring in vastgoedbeheer en meer dan 2000 reispartners om uw huurinkomsten probleemloos voor u te optimaliseren.

Bereken nu

Wij zijn er om u te helpen

icon message
0031 2022 05209
Gesloten - morgen vanaf 9am CET uur bereikbaar
icon email
verhuur@belvilla.nl
Reactie binnen 24 uur