5 manieren om uw vakantiehuis klaar te maken voor digital nomads

digital nomad vakantiehuis

Als huiseigenaar heeft u de mogelijkheid om uw deuren te openen voor de snelgroeiende gemeenschap van digitale nomaden of in het Engels “digital nomads”. Dit zijn in de meeste gevallen freelancers die werken op afstand en gebruik maken van de moderne technologie om verbonden en productief te blijven terwijl ze de wereld rondreizen. Als u een vakantiewoning hebt die u verhuurt, kunt u op deze trend inspelen door deze reizigers een comfortabele en handige werkplek aan te bieden waar een ware workcation mogelijk is.

Voordat u reclame maakt voor uw vakantiehuis als bestemming voor digital nomads, zijn er een paar belangrijke dingen die u moet overwegen om hun verblijf zo aangenaam en productief mogelijk te maken om thuiswerken zo makkelijk mogelijk te maken. Dit zijn volgens ons de 5 dingen die u moet doen om uw huis zo aantrekkelijk mogelijk te maken voor digital nomads.

sfeervol vakantiehuis

Een snelle internetverbinding

Digital nomads zijn afhankelijk van internet om hun werk gedaan te krijgen, het is daarom essentieel dat u een betrouwbare en snelle internetverbinding heeft in uw vakantiewoning. Overweeg om eventueel uw internetdienst te upgraden of een booster te installeren zodat het hele huis goed internet heeft. Het is ook een goed idee om informatie te geven over de sterkte en betrouwbaarheid van de internetverbinding in uw advertentie, zodat potentiële gasten een weloverwogen beslissing kunnen nemen. Online kunt u verschillende tests vinden die de download- en uploadsnelheid van uw internetverbinding voor u zullen testen.

Creëer een functionele werkruimte

Digital nomads hebben uiteraard een werkplek nodig tijdens hun workcation, dus zorg ervoor dat uw vakantiehuis een werkruimte heeft waar op een professionele maar comfortabele manier gewerkt kan worden. Dit kan een aparte kamer zijn of een hoek van een kamer met een bureau en een comfortabele stoel. Het is belangrijk om voldoende stopcontacten en USB-poorten te hebben voor al hun apparaten, evenals goede verlichting en een comfortabele temperatuur. Overweeg zelfs om een whiteboard of een prikbord toe te voegen voor het brainstormen. Zelfs al is dit tegenwoordig niet meer nodig, kan het een leuke, maar toch goedkope, toevoeging zijn voor de werkruimte.

Wees beschikbaar voor uw gasten

Als u wilt focussen op digital nomads, is het uiterst belangrijk beschikbaar te zijn en vlug op mogelijke vragen te reageren. U hoeft niet ter plaatse aanwezig te zijn, maar online is het toch essentieel om toegankelijk te zijn. Digital nomads kunnen namelijk vragen hebben tijdens hun workcation of hulp nodig hebben tijdens hun verblijf, dus zorg ervoor dat ze u makkelijk kunnen bereiken. Dit kan via e-mail, telefoon of een applicatie zoals WhatsApp. Overweeg zelfs een virtuele assistent of chatbot in te stellen om veelvoorkomende vragen en verzoeken te behandelen of kies om samen te werken met een beheerservice zoals Belvilla, die het contact voor u zal regelen.

workcation

Denk als een cowork place

Als u tegemoet wilt komen aan digitale nomaden, moet u uw vakantiehuis eigenlijk zien als een cowork-plek. Digital nomads zullen voorzieningen zoals een volledig uitgeruste keuken, een wasruimte en een comfortabele leefruimte waarderen. Maar eerst en vooral, zorg ervoor dat uw vakantiehuis altijd over genoeg koffie en thee beschikt. Overweeg daarnaast een printer, een scanner en andere kantoorapparatuur toe te voegen die ze mogelijk nodig hebben. U kunt ook een lijst met lokale coworking spaces of cafés met goede internetverbinding verstrekken voor het geval ze soms ook buiten het vakantiehuis willen werken of een vergaderruimte voor mogelijke klanten of partners nodig hebben.

Personaliseer het vakantiehuis

Het zal geapprecieerd worden als uw vakantiehuis zijn eigen identiteit heeft. Digital nomads zijn namelijk vaak voor langere tijd onderweg en weg van huis, dus het is belangrijk dat ze zich ook echt thuis voelen en uw vakantiehuis eigenlijk niet als een vakantiehuis zien. Overweeg daarom om persoonlijke details toe te voegen aan uw vakantiewoning, zoals een leuke ruimte om te relaxen, een kamer met een projector om een film te kunnen kijken en andere zaken die iemand meteen thuis zullen laten voelen. U kunt ook informatie geven over lokale evenementen en activiteiten om hen te helpen het meeste uit hun verblijf te halen.

Conclusie

Door deze tips te volgen, creëert u een vakantiehuis dat perfect is voor digitale nomaden. Dit zal niet alleen hun verblijf aangenamer maken, maar het zal uw vakantiehuis ook onderscheiden van anderen op de markt. Met een minimale voorbereiding kunt u een nieuw en groeiend klantenbestand van digital nomads aantrekken en het meeste uit uw vakantiehuis halen. Als uw gasten tevreden zijn, dan gaan ze deze ervaring zeker en vast delen met hun vrienden en kennissen, en zo via mond-tot-mondreclame meteen uw volgende gasten genereren.

Verhuur uw vakantiehuis bij ons

Belvilla heeft meer dan 40 jaar ervaring in vastgoedbeheer en meer dan 2000 reispartners om uw huurinkomsten probleemloos voor u te optimaliseren.

Bereken nu

Wij zijn er om u te helpen

icon message
0031 2022 05209
Gesloten - maandag vanaf 9am CET uur bereikbaar
icon email
verhuur@belvilla.nl
Reactie binnen 24 uur