Wat is de beste locatie in Europa voor vakantieverhuur?

populaire vakantiebestemming

Locatie is een belangrijke factor bij het kiezen van een vakantiehuis voor vakantieverhuur. Het zal het succes van de huurwoning in grote mate bepalen. Een vakantiehuis op een toplocatie met gemakkelijke toegang tot toeristische attracties en voorzieningen zal heel makkelijk te verhuren zijn, wat leidt tot een hoger rendement op de investering. Aan de andere kant kan een vakantiehuis op een afgelegen of minder gewilde plaats moeilijk te verhuren zijn en dat kan financiële verliezen tot gevolg hebben. Wat zijn de meest populaire vakantielanden?

Wat is een goede locatie voor vakantieverhuur?

Houd bij het kiezen van de locatie voor uw vakantiewoning vooral rekening met de nabijheid van bezienswaardigheden die gasten mogelijk willen bezoeken. Dit kunnen bijvoorbeeld stranden, natuurparken en culturele trekpleisters zijn. Hoe dichter de vakantiewoning bij deze attracties ligt, hoe aantrekkelijker het zal zijn voor potentiële gasten. Een tweede factor die belangrijk is, is hoe makkelijk de vakantiewoning te bereiken is. Hoe makkelijker het is om bij de accommodatie te komen, hoe aantrekkelijker de vakantiewoning zal zijn voor potentiële gasten. Denk bijvoorbeeld aan een snelweg in de buurt of nabijheid van een luchthaven.

vakantiehuisje Frankrijk

Welke vakantielanden worden populairder?

Volgens Eurostat was Spanje in 2019 de populairste vakantiebestemming voor Europeanen, gevolgd door Italië en Frankrijk. Deze landen ontvingen het hoogste aantal internationale toeristen onder de lidstaten van de Europese Unie. Griekenland en Portugal waren ook populaire vakantiebestemmingen voor de COVID-19-lockdowns in Europa, waarbij elk land in 2019 meer dan 20 miljoen internationale toeristen ontving. Maar wat als we ook naar de grootte van het land kijken? De vijf meest populaire vakantiebestemmingen per capita zijn volgens Eurostat Malta, Cyprus, Kroatië, Griekenland en Slovenië.

Volgens dezelfde gegevens van Eurostat uit 2019 zagen verschillende landen in Europa een aanzienlijke stijging van het aantal internationale toeristen in vergelijking met het vorige jaar. Roemenië kende een stijging van 13,4%, met meer dan 10 miljoen bezoekers in 2019. Polen zag een stijging van 12,4% in het aantal toeristen, met meer dan 24 miljoen bezoekers. Kroatië zag een stijging van 12,1%, met meer dan 20 miljoen bezoekers, terwijl Bulgarije een stijging zag van 11,9%, met meer dan 9 miljoen bezoekers. Tsjechië zag ook een toename van 11,3% in het aantal toeristen, met meer dan 20 miljoen bezoekers. Als we dus kijken naar de sterkste stijgers, dan zien we dat Midden- en Oost-Europa sterk aan het groeien zijn en zijn daarom steeds meer populaire vakantielanden.

Welke locaties in Europa zijn populair?

In Spanje zijn de meest populaire vakantiebestemmingen de Balearen, de Canarische Eilanden en de Costa del Sol. De Balearen, waaronder Mallorca, Ibiza en Menorca, ontvingen in 2019 meer dan 15 miljoen internationale toeristen. De Canarische Eilanden, waaronder Tenerife, Gran Canaria en Fuerteventura, ontvingen in 2019 meer dan 13 miljoen internationale toeristen. Naast dat dit populaire bestemmingen zijn voor een strandvakantie, zijn natuurlijk ook de twee grootste steden Barcelona en Madrid heel populair, met respectievelijk 9 miljoen en 6 miljoen toeristen in 2019.

vakantiehuisje Sicilië

De meest populaire vakantiebestemmingen in Italië zijn de Italiaanse meren, de kust van Amalfi en het eiland Sicilië. De Italiaanse meren, waaronder het Comomeer, het Gardameer en het Lago Maggiore, ontvingen in 2019 meer dan 5 miljoen internationale toeristen. De regio in het noorden van Italië staat bekend om zijn adembenemende natuurlijke schoonheid en gezellige stadjes. De kust van Amalfi, gelegen aan de zuidkust van Italië, ontving meer dan 4 miljoen toeristen. De steden Rome en Venetië ontvingen ook een groot aantal toeristen van overal ter wereld, met respectievelijk meer dan 10 miljoen en 6 miljoen bezoekers.

Hoe zit het met Frankrijk? Dan kijken we natuurlijk naar de Franse Rivièra, Parijs en de Alpen. De Franse Rivièra, gelegen aan de Middellandse Zeekust van Frankrijk, ontving in 2019 meer dan 15 miljoen internationale toeristen. Parijs, de hoofdstad en grootste stad van Frankrijk, ontving ook meer dan 15 miljoen toeristen en is zo één van de populairste steden bij Europese vakantiegangers. De Alpen, een bergketen in het zuidoosten van Frankrijk, ontvingen meer dan 10 miljoen vakantiegangers.

Wat zijn de meest winstgevende locaties?

Het is moeilijk om de meest winstgevende locaties voor vakantieverhuur in Europa te bepalen zonder toegang tot exacte huizenprijzen en huurprijzen. Deze factoren kunnen aanzienlijk verschillen van regio tot regio binnen een land en kunnen worden beïnvloed door verschillende factoren, zoals vraag, plaats en voorzieningen in de woning. Over het algemeen zijn locaties waar veel vraag naar is, zoals populaire toeristische bestemmingen, meestal winstgevender dan minder populaire bestemmingen.

Investeren in een vakantiehuis in een land dat de laatste jaren of decennia een groei doormaakt in het aantal internationale toeristen, kan een geweldige kans zijn, omdat het kan leiden tot een grotere vraag naar vakantiewoningen in de toekomst.

Zoals hierboven vermeld, waren Roemenië, Polen, Kroatië, Bulgarije en de Tsjechische Republiek de landen in Europa die de grootste toename van het aantal vakantiegangers zagen ten opzichte van het jaar daarvoor. De vraag naar Europees toerisme zal naar verwachting een stijgende lijn voortzetten, maar bepaalde locaties zullen natuurlijk sterker stijgen. Landen in Midden- en Oost-Europa groeien op dit moment sterker dan meer gevestigde West-Europese landen.

Verhuur uw vakantiehuis bij ons

Belvilla heeft meer dan 40 jaar ervaring in vastgoedbeheer en meer dan 2000 reispartners om uw huurinkomsten probleemloos voor u te optimaliseren.

Bereken nu

Wij zijn er om u te helpen

icon message
0031 2022 05209
Nu open - sluit om 5pm CET uur
icon email
verhuur@belvilla.nl
Reactie binnen 24 uur