De beste regio’s vakantiewoningen Nederland

Vakantiehuis verhuren Nederland

Investeren in een vakantiehuis is een goede manier om extra inkomen te genereren. U kunt geld verdienen door het huis te verhuren aan toeristen en de woning kan daarnaast ook in waarde toenemen. Het kiezen van de juiste locatie is natuurlijk erg belangrijk bij elke aankoop van onroerend goed, maar nog meer bij een vakantiewoning. Zorg er daarom voor dat u genoeg onderzoek doet naar de locatie, niet alleen voor u en uw gezin, maar ook voor eventuele gasten die het vakantiehuis kunnen huren.

Door een vakantieverblijf in Nederland te kopen kunt u er makkelijk en vaak op vakantie gaan en krijgt u een aantrekkelijk rendement als u de woning verhuurt aan toeristen. Overweegt u een vakantiehuis in Nederland te kopen, maar twijfelt u nog tussen verschillende regio’s? Nederland is misschien niet heel groot, maar toch heeft ons landje heel wat te bieden. Dit zijn volgens ons de 5 beste regio’s in Nederland voor het kopen van een vakantiehuis.

Vakantiehuis verhuren Zeeland

Zeeland is een van de populairste vakantiebestemmingen van ons land en is met 650 kilometer aan kust en ontzettend gezellige steden dé vakantiebestemming voor Nederlanders die in eigen land op vakantie gaan. Maar ook naast het strand en de zee heeft Zeeland heel veel te bieden. De toeristen komen niet alleen naar Zeeland voor de mooie brede stranden. De provincie Zeeland is een heel populaire vakantiebestemming bij Nederlanders, maar ook buitenlandse toeristen komen hier om even op te laden. Een vakantiehuis verhuren in Zeeland zal daarom nooit een probleem zijn, het hele jaar door. Houd echter wel rekening met de lokale wetgeving, vakantieverhuur is er namelijk in heel wat plaatsen aan banden gelegd.

strand Zeeland

Vakantiehuis verhuren De Waddeneilanden

Naast Zeeland, denken de meeste Nederlanders natuurlijk aan de Waddeneilanden wanneer in eigen land op vakantie gegaan wordt. De eilanden in het noordoosten van Nederland zijn de perfecte vakantiebestemming en elk eiland heeft iets unieks te bieden. Eens u aankomt op een van de eilanden en van de ferry stapt, voelt u meteen de vakantiesfeer. Zeker als u van wandelen houdt, zijn de Waddeneilanden een waar paradijs. De Waddeneilanden zijn ongelofelijk populair bij vakantiegangers en dat zorgt ervoor dat vakantiewoningen heel erg populair zijn. De strenge regels voor het bouwen op de Waddeneilanden en de hoge vraag hebben echter een situatie gecreëerd dat vakantiewoningen hier bijna onbetaalbaar zijn geworden.

Vakantiehuis verhuren Zuid-Limburg

Houdt u van de natuur, een uniek heuvellandschap en lekker eten? Dan is Zuid-Limburg de plaats om een vakantiehuis te kopen. Een van hoogtepunten van Zuid-Limburg is het drielandenpunt boven op de Vaalserberg, een echte toeristische trekpleister. Zuid-Limburg is een bekende vakantiebestemming voor Nederlanders, maar door de ligging is het ook makkelijk te bereiken vanuit België of Duitsland. Dat zorgt ervoor dat er altijd vraag is naar vakantiewoningen in Zuid-Limburg en het niet moeilijk zal zijn om de vakantiewoning te verhuren. Deze regio is daarom een uittekenende plaats om te investeren in een tweede woning.

Vakantiehuis verhuren De Veluwe

De Veluwe is een overwegend beboste landstreek in de Nederlandse provincie Gelderland en een van de grootste en mooiste natuurgebieden van Nederland. De fantastische natuur en de typische zandverstuivingen maken van deze regio een populaire vakantiebestemming bij natuurliefhebbers. Wilt u zwijnen, edelherten, reeën en moeflons spotten in Nederland? Dat kan alleen in het Nationaal Park De Hoge Veluwe. Het kopen van een vakantiehuis in De Veluwe is een geweldige manier om weekendjes weg te spenderen met de familie en zal makkelijk te verhuren zijn het hele jaar door. Heeft u graag dat alles goed geregeld is? Dan kunt u een vakantiehuisje kopen op een vakantiepark in De Veluwe.

wild spotten op De Veluwe

Vakantiehuis verhuren De Friese Meren

De Friese Meren is een gebied in het zuidwesten en het midden van Friesland, waar veel meren met elkaar zijn verbonden door sloten, kanalen en andere waterwegen. De Friese Meren is een geweldige plek om aan watersport te doen maar ook om te wandelen en te fietsen. In de provincie Friesland vindt u geweldige vakantiewoningen die aan de rand van het water liggen en hun eigen steiger hebben om met een bootje de omgeving te gaan verkennen. De Friese natuur wordt gekenmerkt door heel diverse landschappen en dat maakt dit een geweldige plek om volledig tot rust te komen en te genieten van het uitzicht van de uitgestrekte weilanden en grote meren.

De beste vakantiebestemmingen in Nederland

Zo’n 20 miljoen buitenlandse gasten bezochten Nederland in 2019, volgens cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) en daarnaast overnachten Nederlanders ook zo’n 26 miljoen keer in eigen land. Nu de lockdowns voorbij zijn, zien we opnieuw gelijkaardige cijfers. U kunt zich dus inbeelden dat er heel wat kansen zijn om een tweede woning in Nederland als vakantiehuis te verhuren. Uw huis verhuren via Belvilla betekent dat alles met zorg en aandacht voor u geregeld wordt en u zelf controle behoudt over de datums wanneer het huis beschikbaar is. Wilt u graag nog meer advies inwinnen over het verhuren van een vakantiewoning, contact dan hier een van onze experts. We helpen u graag verder!

Verhuur uw vakantiehuis bij ons

Belvilla heeft meer dan 40 jaar ervaring in vastgoedbeheer en meer dan 2000 reispartners om uw huurinkomsten probleemloos voor u te optimaliseren.

Bereken nu

Wij zijn er om u te helpen

icon message
0031 2022 05209
Gesloten - maandag vanaf 9am CET uur bereikbaar
icon email
verhuur@belvilla.nl
Reactie binnen 24 uur