5 Verhuurbeheertaken die je kunt uitbesteden of automatiseren

cleaning

Het verhuren van vakantiehuizen is een enorme verantwoordelijkheid en het beheren van een woning is makkelijker gezegd dan gedaan. Het schoonmaken van de woning bij de overdracht, het omgaan met gasten of het opstellen van een plan om de woning te promoten; van de dagelijkse activiteiten rond het verhuren van een vakantiehuis kan de moed je in de schoenen zakken.

Als huiseigenaar moet je dus slim de balans zien te vinden tussen de taken die je zelf voor je rekening neemt en de werkzaamheden die je kunt uitbesteden. Door een aantal van de dagelijkse karweitjes uit te besteden, kun je je beter concentreren op zaken die echt jouw aandacht nodig hebben, waardoor je de verhuur van je vakantiehuis efficiënter kunt managen.

Als je je afvraagt wat de taken zijn die je kunt uitbesteden of automatiseren, vind je hier vijf verantwoordelijkheden die je zo aan iemand anders kunt toevertrouwen:

  1. Schoonmaken van je woning

Een van de belangrijkste en meest tijdrovende taken is het schoonmaken van je woning op de overdrachtdagen. Het inhuren van een professionele schoonmaakdienstverlener betekent dat jij je minder hoeft in te spannen. Van het vervangen van beddengoed, kussenslopen en linnengoed tot het smetteloos reinigen van je slaapkamers, badkamers en keuken, alles wordt voor je gedaan.

Met de uitbraak van het coronavirus zijn veel gasten bezorgd over de verspreiding van het virus. Geef hen daarom de gemoedsrust dat een professioneel bedrijf je huis schoonmaakt. Dit kan ertoe bijdragen dat gasten voor jouw huis kiezen.

  1. Automatisch in- en uitchecken van gasten

Als huiseigenaar moet je zeker overwegen om dit proces te automatiseren. Met behulp van slimme deursloten maak je het voor je gasten eenvoudiger dankzij een soepele, contactloze check-in en check-out. Zo hoef je je geen zorgen te maken over het overhandigen van de sleutels aan je gasten of gefrustreerd te zitten wachten als ze te laat zijn.

En, als jouw gasten toeristen zijn, kan het zijn dat je ze eerst moet aanmelden bij de autoriteiten en de belastingen moet betalen die de gasten eerst aan jou hebben betaald. Vind je het de moeite waard om voor al dat gedoe je kostbare tijd op te offeren? Misschien niet.

  1. Onderhoud en reparatie

Het is belangrijk om je vakantiehuis periodiek te inspecteren om er zeker van te zijn dat de woning in perfecte staat is en mogelijke grote schade in een vroeg stadium te signaleren. Als je woning problemen heeft zoals een verstopte afvoer, doorgebrande zekeringen of een kapotte verwarming, zul je een beroep moeten doen op een professional om die problemen te verhelpen. Het is dus geen slecht idee om met een onderhoudspartij af te spreken dat die je huis regelmatig inspecteert en repareert wat er kapot is. Dat bespaart jou weer een hele hoop tijd.

  1. Je woning op verhuurwebsites plaatsen

Het plaatsen van je woning op verschillende verhuurwebsites is een van de belangrijkste zaken die je moet doen om ervoor te zorgen dat jouw woning de maximale zichtbaarheid krijgt bij gasten die een huis willen gaan reserveren. Hiervoor moet je een duidelijke beschrijving geven van je vakantiehuis en de eventuele huisregels die gelden voor jouw woning. Ook moet je de informatie die wordt gepubliceerd regelmatig actualiseren, wat behoorlijk lastig kan zijn. Het is duidelijk dat je hier niet al je tijd aan zou moeten besteden en bovendien kun je het eenvoudig uitbesteden.

  1. Fotografie

De webadvertentie van je huis moet fantastische foto’s bevatten om aantrekkelijk te zijn voor potentiële gasten. Daar kun je niet omheen.  Als je niet over de nodige vaardigheden of professionele apparatuur beschikt om die te maken, kun je die taak uitbesteden. Het is voor een fotograaf een simpele klus en hij of zij zal ervoor zorgen dat je huis er fantastisch uit komt te zien.

Als je van al deze taken overweegt om ze uit te besteden, dan ben je bij ons aan het juiste adres. Bij Belvilla bieden we uitgebreide property management services aan, zoals het schrijven en ontwerpen van je woningomschrijving, de locatiefotografie, overdrachten, incheckservice, onderhoud en nog veel meer. In feite zijn we een one-stop-shop voor huiseigenaren. Neem vandaag nog contact op met een van onze verhuurexperts en laat je verrassen door wat wij allemaal voor je kunnen betekenen.

Verhuur uw vakantiehuis bij ons

Belvilla heeft meer dan 40 jaar ervaring in vastgoedbeheer en meer dan 2000 reispartners om uw huurinkomsten probleemloos voor u te optimaliseren.

Bereken nu

Wij zijn er om u te helpen

icon message
0031 2022 05209
Nu open - sluit om 5pm CET uur
icon email
verhuur@belvilla.nl
Reactie binnen 24 uur