5 redenen om in vakantiehuizen voor de korte termijn te investeren

vacation rental

In de afgelopen jaren heeft de vastgoedbranche flinke economische groei doorgemaakt en er komen steeds meer huuraccommodaties voor de korte termijn bij. Dit is een interessante investeringsmogelijkheid. Internationale reizen zijn populairder dan ooit en investeringen in deze markt kunnen een hoog rendement opleveren. 

Investeren in een vakantiehuis om te verhuren is een slimme zet. Als huiseigenaar kun je hier op meerdere manieren van profiteren. Een stijging in waarde bij de verkoop, passieve maar wel regelmatige extra inkomsten uit verhuur en je kunt je huis natuurlijk wanneer je maar wil zelf gebruiken om even te ontspannen en bij te komen.

Dankzij Belvilla en andere verhuurmanagers van vakantiehuizen kan je bovendien veel gemakkelijker geld verdienen dan ooit tevoren.

Is een vakantiehuis kopen om te verhuren dus een goede investering? Zou je hierin moeten investeren? Lees verder om erachter te komen of deze investeringsmogelijkheid iets voor jou is.

Waarom zou je investeren in een vakantiehuis voor kortetermijnverhuur?

  1. Hoog rendement

Het grootste voordeel van investeren in een vakantiehuis voor verhuur is dat je een regelmatig inkomen kunt genereren. Je kunt je vakantiehuis verhuren via een verhuurservice en toeristen en gasten van over de hele wereld trekken.

Houd wel rekening met de locatie als je investeert in een vakantiehuis voor verhuur. Kies een huis dat goed te bereiken is en aantrekkelijk is voor gasten. Neem in overweging hoe druk de buurt zal zijn in het hoogseizoen, hoe ver het huis van andere attracties in de stad of het dichtstbijzijnde openbaar vervoer verwijderd ligt. 

Je inkomsten zijn uiteindelijk afhankelijk van de locatie van je vakantiehuis. Daarom adviseren we voldoende onderzoek te doen naar de locatie voordat je de stap zet.

  1. Zichtbaarheid op de vastgoedmarkt

Franklin D Roosevelt, 32e president van de Verenigde Staten, zei ooit: “Vastgoed is de veiligste investering ter wereld”. Een andere Amerikaanse ondernemer, Marshall Field, zei: “Investeren in vastgoed is de enige manier waarop je echt rijk kunt worden”.

Er is altijd vraag naar vastgoed en dat betekent dat de waarde van je vakantiehuis altijd stijgt. Op de lange termijn kun je dus je investering weer verkopen en de winst binnenhalen.

  1. Opkomst van full-service property management-bedrijven

Maak je je zorgen om hoe veel werk het is om een vakantiehuis te verhuren? Dat is nergens voor nodig! Er zijn veel verhuurservices in opkomst die ervoor zorgen dat je huis wordt beheerd. Deze bedrijven regelen alles voor je en kennen zowel de markt als jouw vakantiehuis op hun duimpje. Van advertenties schrijven tot reclame maken en boekingen beheren, ze doen alles voor je. Schoonmaken? Geregeld. Je kunt heerlijk ontspannen en afwachten tot je huis geld oplevert.

We willen graag even van de gelegenheid gebruik maken om onszelf voor te stellen. Bij Belvilla helpen we al meer dan 40 jaar huiseigenaren om gasten te verwelkomen. We begrijpen jou en je huis en bepalen wat er moet gebeuren om het beste uit je vakantiehuis te halen en je inkomsten te maximaliseren. Neem vandaag nog contact op met een van onze verhuurexperts voor meer informatie over onze diensten.

  1. Jouw tweede huis!

Als je gasten je jaarlijkse vakantie betalen, dan heb je het toch goed voor elkaar? Ja, echt! Als je investeert in een vakantiehuis voor verhuur, kun je hier zelf je vakantie doorbrengen en het de rest van het jaar verhuren.

Op die manier verdien je niet alleen geld met je vakantiehuis, maar heb je ook altijd een plek waar je naartoe kunt als je weer even op wilt laden. Je kunt je familie en vrienden hier ook laten verblijven als je dat wilt, samen tijd doorbrengen en plezier maken.

Vakantiehuizen voor verhuur zijn dus niet alleen een financiële aanwinst, maar ook een persoonlijke investering.

  1. Belastingvoordelen

 Je kunt geld verdienen met de verhuur van je vakantiehuis en gebruik maken van aanzienlijke belastingvoordelen zoals hypotheekrente, onderhoud, reparatiekosten, kosten voor property management, etc. De meeste kosten die je maakt kun je aftrekken en je hoeft er vaak geen belasting over te betalen.

 Let er wel op dat de belastingregels per land verschillend zijn. Zorg er dus voor dat je precies weet wat de belastingregels zijn in jouw land voordat je van een huis gaat profiteren.

 Conclusie

 Investeren in een vakantiehuis kan ongetwijfeld een hoog rendement opleveren en je vermogen op de lange termijn laten stijgen. Voordat je een investering doet is het echter belangrijk dat je onderzoek doet over de locatie, het soort mensen in deze regio en dat je een algemene kennis hebt over de voor- en nadelen van het verhuren van een vakantiehuis. Als je het beheer van je huis eenmaal onder de knie hebt, kun je de rest van je leven genieten van je investering.

Verhuur uw vakantiehuis bij ons

Belvilla heeft meer dan 40 jaar ervaring in vastgoedbeheer en meer dan 2000 reispartners om uw huurinkomsten probleemloos voor u te optimaliseren.

Bereken nu

Wij zijn er om u te helpen

icon message
0031 2022 05209
Gesloten - maandag vanaf 9am CET uur bereikbaar
icon email
verhuur@belvilla.nl
Reactie binnen 24 uur