Uitzicht op de Brocken

De Brocken in de Harz – ontdek een natuurwonder

De Brocken in het Harzgebergte staat bekend als de hoogste bergketen van Noord-Duitsland. De regio biedt echter nog veel meer. In dit artikel laten we zien wat er rondom de Brocken te beleven valt.

Route van de Camino de Santiago

Wat zijn de belangrijkste routes van de Camino de Santiago?

Ontdek de hoofdroutes van de Camino de Santiago en de belangrijkste kenmerken van elk daarvan.

Kasteel Neuschwanstein in Beierse Allgäu

De mooiste kastelen van Duitsland ontdekken

Er zijn heel wat prachtige kastelen in Duitsland die een bezoek waard zijn. We namen de beste kastelen onder de loep om te ontdekken waarom een bezoek tijdens je volgende vakantie niet mag ontbreken.

Vakantiehuisje aan meer

Beleef Duitsland’s prachtige natuur vanuit een comfortabel vakantiehuis

Natuur en natuurbeleving staan traditioneel hoog in het vaandel bij onze oosterburen. Tussen de Waddenkust en de Beierse Alpen biedt Duitsland een grote afwisseling aan natuurgebieden. Uitgestrekte bossen, bergen, meren en natuurparken… natuurliefhebbers hebben de keus in Duitsland.

Wandelaarster in Spaanse bergen

Natuurhuisjes in Spanje, beleef de unieke natuur vanuit een comfortabel vakantiehuis

Bij vakantie in Spanje denken we al gauw aan stranden. De 7600 kilometer lange kustlijn is inderdaad de grootste magneet voor de miljoenen toeristen die Spanje elk jaar bezoeken. Maar ga een stukje landinwaarts en je vindt een overdaad aan natuurschoon. Bergen, woestijnen, oerbossen en vulkaanlandschappen… de Spaanse natuur is bijzonder rijk en divers.

Vrouw in de sauna

De saunalandschappen van Duitsland: tips bij het reizen

We hebben de mooiste saunalandschappen van Duitsland bekeken en in dit artikel bij elkaar gezet. Ontdek nu waar een vakantie met een saunatrip de moeite waard is.

Uitzicht op de Grainau-kerk in Garmisch-Partenkirchen

Prachtige streken rondom de kuuroorden van Duitsland

Wie graag op vakantie gaat in Duitsland, moet de regio’s rond de prachtige kuuroorden in Duitsland eens goed bekijken. De mooiste en kansrijkste regio’s hebben we in dit artikel op een rijtje gezet.

Koppel samen in de thermale baden

Thermale baden in Duitsland: ontspannen en genieten

In de winter is een bezoek aan de thermale baden gewoon geweldig. De warmte en het geneeskrachtige water zijn ontspannend en een gezamenlijke excursie is goed voor de ziel. We laten je de mooiste thermale baden van Duitsland zien. Trouwens: de grootste thermale baden ter wereld bevinden zich in Duitsland.